Instellingen

Drukste ochtendspits en minder treinen door storm

File
File © Omroep West
REGIO - Door de storm is de ochtendspits van donderdag de drukste van het jaar. Kort na 08.00 stond er 754 kilometer file, tegen rond de 300 kilometer op een normale donderdagochtend. Het gaat om files op snelwegen en provinciale wegen, aldus de ANWB.
Ook het treinverkeer had last van de storm. Tussen Haarlem en Voorhout reden geen treinen door een boom op het spoor. Dit had ook gevolgen voor het treintraject Leiden - Den Haag Centraal. Daar reden minder intercity's.
Volg hier al het actuele verkeer


Tekst loopt door naTweet.
Door de regen houden automobilisten meer afstand, maar gebeuren er ook meer ongelukken, zegt de ANWB. De Verkeersinformatiedienst (VID) verwacht dat de verkeersdrukte na 08.30 niet meer verder groeit. Door de lerarenstaking blijft een deel van de forenzen donderdag thuis.
Diezelfde lerarenstaking zal aan het eind van de ochtend leiden tot drukte richting Den Haag. Stakende basisscholleraren gaan dan met driehonderd bussen richting het Haagse Zuiderpark. Na afloop, rond 15.00 uur, moeten al deze bussen Den Haag weer uit.
Er wordt gewaarschuwd voor zware windstoten. 'De combinatie van regen en flinke windstoten kunnen voor veel problemen op de weg zorgen', waarschuwt Omroep West-weerman Huub Mizee. Vooral op bruggen en viaducten moeten automobilisten zich niet laten verrassen door windstoten.
Dat is fors
Huub Mizee-weerman

Volgens Mizee kunnen er windstoten tot 90 kilometer per uur voorkomen. 'Aan de kust staat windkracht 7 tot 8. Dat is fors.' Het KNMI heeft code geel afgegeven.