Man opgepakt in de rechtszaal voor doorgeven van drugs

DEN HAAG - Een twintigjarige Rijswijker is vrijdag in de rechtszaal in Den Haag aangehouden omdat hij probeerde een pakketje softdrugs aan zijn medeverdachte door te geven. Waar de man even geen rekening mee had gehouden was dat er een oplettende officier van justitie op de publieke tribune zat.
Marilyn Fikenscher zat toevallig in de zaal om een zitting van een collega-officier bij te wonen die een zaak deed tegen drie inbraakverdachten. Twee van de drie mannen zaten daarvoor in voorarrest. De Rijswijker, die verdacht werd van een poging tot inbraak, was op vrije voeten, tot nu.Voordat de dienstdoende officier van justitie aan zijn verhaal wilde beginnen, besloot de rechter de zitting even te schorsen. De Rijswijker zag zijn kans en wilde zijn medeverdachte begroeten met een soort 'handshake'.


'Ging niet helemaal goed'

Tijdens die begroeting probeerde hij een pakketje, waarschijnlijk met softdrugs, door te geven. Maar dat ging niet helemaal goed, want Fikenscher zag het pakketje door de zaal vliegen en liet het onderzoeken. De man is na de zitting aangehouden. Hij is overgedragen aan de politie.

Voor Fikenscher was het eerste keer dat ze zoiets voor haar neus in de rechtszaal zag gebeuren.  'Je hebt nogal lef', zei ze over de actie.Meer over dit onderwerp:
RECHTBANK OM SOFTDRUGS
Deel dit artikel: