Vegetarische Slager hoeft etiketten niet aan te passen

© ANP
DEN HAAG - De Vegetarische Slager hoeft de etiketten toch niet te veranderen, heeft de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) bekendgemaakt. Vorige week had de toezichthouder de Vegetarische Slager op de vingers getikt omdat verwijzingen op de etiketten misleidend zouden zijn.
In een brief had de warenautoriteit op basis van een ontvangen klacht het bedrijf opgedragen om productnamen voor vleesvervangers zoals Vegetarische Gehacktbal, Vegetarische Kipstuckjes en Visvrije Tonyn na maart 2018 niet meer te gebruiken. Deze zouden verwarring veroorzaken, zei de toezichthouder.
In een reactie zei directeur Jaap Korteweg van de Vegetarische Slager verbaasd te zijn over de waarschuwing van de NVWA. Volgens het bedrijf worden de benamingen voor vleesvervangers al jaren gebruikt en heeft dat nooit tot problemen of onduidelijkheid geleid.

Website

Nu zegt de NVWA dat de klacht niet ging over producten die in de schappen liggen, maar over de aanduidingen op de website van het bedrijf. Daar zou bij sommige producten niet goed aangegeven zijn dat het om vegetarische producten gaat.