Team AkzoNobel arriveert in Alicante voor Volvo Ocean Race: Simeon Tienpont vol vertrouwen

DEN HAAG - De Nederlandse zeilers Simeon Tienpont en Bouke Bekking kijken vol vertrouwen uit naar de start van de Volvo Ocean Race. De schippers van respectievelijk Team AkzoNobel en Team Brunel meerden in de nacht van woensdag op donderdag aan in Alicante, waar de zeilrace om de wereld volgende week zondag van start gaat.


Brunel werd tweede in de proloog tussen Lissabon en Alicante, AkzoNobel derde. De winst ging naar het Spaanse team Mapfre, al konden er nog geen punten verdiend worden.

'We hebben een goede tocht gemaakt', zei Bekking, die begint aan zijn achtste zeilrace om de wereld. 'In zo'n proloog is het interessant om te zien hoe de nieuwe zeilen het doen. We hebben tactisch gezeild, precies volgens plan. We hebben grote stappen gezet.'

'Mooie opsteker'

Tienpont, de schipper van het debuterende AkzoNobel, is eveneens vol vertrouwen. 'Helaas was er frustrerend weinig wind, maar ondanks de lage snelheden hebben we toch best intensief kunnen racen. We zijn blij dat we ons naar de derde plaats hebben kunnen knokken. Een mooie opsteker voor de start van de race.'

Aan de Volvo Ocean Race doen zeven zeiljachten mee, waarvan er twee onder Nederlandse vlag varen. De officiële start is zaterdag met een havenrace in Alicante. Voor of na iedere etappe wordt zo'n zogeheten 'in-port race' gevaren. Daarin zijn geen punten te verdienen voor de race zelf, maar het klassement van de havenraces is beslissend als teams op hetzelfde puntentotaal uitkomen.

Finish in Den Haag

De eerste etappe, van Alicante terug naar Lissabon, begint volgende week zondag. De totale race duurt zo'n acht maanden en gaat over 45.000 nautische mijlen, ruim 80.000 kilometer. De finish is eind juni in Den Haag.

Omroep West is volgende week bij de start van de Volvo Ocean Race in Alicante en doet op radio, tv en de online kanalen uitgebreid verslag van het zeilevenement.


Meer over dit onderwerp:
VOLVO OCEAN RACE TEAM AKZONOBEL ZEILEN
Deel dit artikel: