15x doen in de herfstvakantie!

REGIO - De eerste weken van het schooljaar zitten erop. Hoogste tijd voor een vakantieweek tjókvol leuke dingen. Samen met Kidsproof hebben we ze voor je op een rij gezet: de 15 állerleukste tips om er samen met je (klein)kids op uit te gaan in onze mooie regio!

1. Knutselen, dansen en freerunnen – Den Haag, 16, 17 en/of 19 oktober
Alle kids tussen 4 en 10 jaar kunnen meedoen met het Binck Vakantieplan. Dansen, knutselen, freerunning, crossfit en nog veel meer. Snel aanmelden!

2. Échte kabouters zoeken – heel Nederland, 14 t/m 29 oktober
Ga tijdens de kabouterweek met je kabouters op zoek naar sporen van échte kabouters. Er zijn heel veel leuke kabouterpaden in Nederland, bijvoorbeeld die in het Bentwoud. Mét gaaf speelbos!

3. Enge dieren bij GIF! in Naturalis  - Leiden, vanaf 14 oktober
Duik in de giftige wereld van Freek Vonk in Naturalis. Er is van alles te doen én er zijn veel levende, giftige dieren, zoals de koningscobra... Durf je?

4. Herfst bij de Nieuwkoopse plassen – Nieuwkoop, 13 t/m 20 oktober
Van een weerworkshop, een watersafari tot speuren naar vleermuizen. Bij het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten bij de Nieuwkoopse Plassen zijn heel veel leuke herfstactiviteiten.

5. Spannende proefjes bij Amazing Lab – Den Haag, 14 en 15 oktober, 21 en 22 oktober
Leuk voor jonge onderzoekers: spannende proefjes doen in Amazing Lab in het Omniversum. Gratis en leuk in combinatie met de film Amazing Caves.

6. De tuin als lab – Leiden, 14 t/m 22 oktober
In de Hortus Botanicus in Leiden kunnen kinderen in de herfstvakantie proefjes doen met planten. Ga aan de slag en zie hoe planten communiceren, bewegen en reageren.

7. Voorstellingen voor peuters en kleuters –Den Haag, 16 en 17 oktober
Laat je kleuter of peuter betoveren in het Zuiderstrandtheater. Speciaal voor de kleintjes zijn er op 16 en 17 oktober leuke voorstellingen zoals Meneertje Meer, Poggle, Binnenstebuiten en Twintig tenen.

8. Technische workshops voor techneuten in spé – Delft, 15 t/m 29 oktober
Techneuten in spé kunnen aan de slag bij Science Centre Delft. Maak een herfstfiguur met ledlampjes en ga zelf aan de slag als uitvinder met een Rolf hut box.

9. Paddenstoelenspeurtocht – o.a. in Leidschendam , in oktober
Wat zijn er veel paddenstoelen dit jaar! Samen met IVN doe je een paddenstoelenspeurtocht of wandel mee met een excursie. Bijvoorbeeld op 14 oktober in het Achterbos in Leidschendam.

10. Archeologie en RoMeinCraft – Leiden , 14 t/m 29 oktober
In het Rijksmuseum van Oudheden ga je zélf aan de slag als archeoloog. Dol op MineCraft? Kom dan naar RoMeinCraft en bouw virtuele Romeinse forten mét VR- bril.

11. Leren skiën of snowboarden – Zoetermeer, 16 t/m 20 oktober en 23 t/m 27 oktober
Goed leren skiën? Dol op snowboarden? Bij SnowWorld zijn de Kidsfunweken en krijg je anderhalf uur les per dag, vijf dagen lang! Met feestelijke afsluiting, medaille en diploma. Cool!

12. Heerlijk huiveren – Den Haag, oktober & november
Gruwelijk goede optredens van bekende schrijvers, wild woeste workshops en luister naar spannende verhalen.. Het is deze herfst heerlijk huiveren in het Kinderboekenmuseum.

13. Zelf appels plukken – Lisserbroek, dagelijks in de herfstvakantie
Pluk zelf de lekkerste appels bij Landgoed De Olmenhorst in Lisserbroek. En er is nog zoveel meer te doen: ritje met de huifkar, boogschieten, workshops… leuk én lekker uitje.

14. Halloween griezelkasteel – Voorschoten, 29 oktober
Waaaah een SPOOK! Op 29 oktober is Kasteel Duivenvoorde een echt spookkasteel! Met spookspellen, griezelige kasteelkamers en voor de kleintjes een eigen spooktochtje door het park.

15. Voor ponyjongens en meisjes: de Dol Dwaze Ponydagen – Oud Ade, 16, 17, 19, 20 oktober
Voor alle ponygekken zijn de Dol Dwaze Ponydagen bij de Nieuwendijk Hoeve in Oude Ade. Pony rijden, poetsen, spelletjes, knutselen en nog veel meer.


Heb je zelf leuke tips? Laat het ons weten op online@omroepwest.nl