Marieke Elsinga uit Gouda uitgeroepen tot grootste tv-talent

GOUDA - Presentatrice Marieke Elsinga heeft op het Gouden Televizier-Ring Gala de talentenprijs gewonnen. De 31-jarige Goudse, die donderdagavond in Amsterdam de voorkeur kreeg boven Anna Nooshin en Özcan Akyol, ontving haar award uit handen van filmregisseur Martin Koolhoven.


Ze is momenteel te zien in het survivalprogramma Expeditie Robinson, dat meedong naar de Gouden Televizier-Ring. Elsinga, afkomstig van radiozender Qmusic, werd bekend als opvolgster van Luuk Ikink bij RTL Late Night en gaat tegenwoordig regelmatig als verslaggeefster op pad voor RTL Boulevard.Eva Jinek en Wilfred Genee zijn donderdagavond onderscheiden met de Zilveren Televizier-Ster 2017. Het Nederlandse publiek verkoos het tweetal tot beste tv-presentatoren. Jinek kreeg de prijs uit handen van Spoorloos-presentator Derk Bolt. Voetbal Inside-presentator Genee kreeg de prijs van meervoudig winnares Chantal Janzen.

Lubach

Zondag met Lubach is volgens de tv-kijkers het beste televisieprogramma van het jaar. De satirische nieuwsshow won met 47 procent van de stemmen de felbegeerde Gouden Televizier-Ring tijdens de 52ste editie van het gala. Robert ten Brink reikte de prijs uit aan Arjen Lubach.

De andere genomineerde programma’s waren Beste zangers en Expeditie Robinson, dat onder anderen gepresenteerd wordt door Hagenaar Dennis Weening. Vorig jaar ging de Gouden Televizier-Ring naar Floortje Dessing voor haar programma Floortje naar het einde van de wereld.

Beste televisieacteur

Thom Hoffman greep dit jaar naast een Zilveren Televizier-Ster voor beste televisieacteur. De 60-jarige acteur uit Wassenaar moest de publieksprijs laten aan Jeroen van Koningsbrugge. Vorig jaar sleepte Hoffman de allereerste Zilveren Televizier-Ster binnen voor zijn hoofdrol in de SBS6-serie Dokter Tinus.

Bij de vrouwen won Angela Schijf opnieuw voor haar rol van Eva van Dongen in de politieserie Flikken Maastricht. Het jeugdprogramma Brugklas (AVROTROS) legde beslag op de Gouden Stuiver. Voor Brugklas was het al de derde nominatie op rij.

LEES OOK: Brandweer lakt nagels voor Tijn; 'We steunen hem nog steeds nu hij de hemel kleurt'
Deel dit artikel: