'Fans van ADO Den Haag betrokken bij voetbalrellen in Brugge'

ADO-supporters
ADO-supporters © Laurens Lindhout
DEN HAAG - Na de voetbalwedstrijd tussen Club Brugge en Antwerp (1-0) zijn zondag mensen die door Belgische media omschreven worden als ADO Den Haag-supporters betrokken geraakt bij rellen in de Belgische stad Brugge. Dat melden meerdere Belgische media. Bij de voetbalrellen zouden huizen en auto's zijn vernield.
Volgens de burgemeester van Brugge waren provocaties van Nederlandse voetbalfans de aanleiding voor de ongeregeldheden, schrijft de
. Supporters van ADO Den Haag, die bevriend zijn met de harde kern van Club Brugge, zouden met valse tickets hebben geprobeerd om in het supportersvak van Antwerp te komen. Ze zouden met gebaren en gejoel de tegenstanders hebben geprovoceerd, meldt
.
Bij de confrontatie zouden ook Willem II-fans betrokken zijn, die banden hebben met Antwerp. Tot een veldslag tussen de twee groepen voetbalfans is het uiteindelijk niet gekomen.

Risicowedstrijd

Club Brugge-Antwerp staat in België bekend als een zogeheten 'risicowedstrijd'. Daarom waren er honderden agenten ingezet om rondom de wedstrijd de orde te bewaken. Bij de schermutselingen tussen de supporters zijn ruim 120 mensen opgepakt. Ook zouden er enkele gewonden zijn gevallen.