Vrijwilliger zwembad Alphen aan den Rijn aangevallen

ALPHEN AAN DEN RIJN - Een vrijwilliger van zwembad De Hoorn in Alphen aan den Rijn is vrijdagavond aangevallen door een bezoeker van het zwembad. Dat meldt mediapartner Studio Alphen. Het tumult zou zijn ontstaan nadat een groepje jongeren het zwembad niet in mocht.

De problemen speelden zich af rond 21.00 uur, meldt Studio Alphen. Een groep jongeren wilde toen het zwembad in, maar werden geweigerd. In het bad was een evenement voor kinderen aan de gang, waarvoor de groep te oud was. Daarom werd hen de toegang geweigerd.

Vervolgens viel één van de jongeren een vrijwilliger van het zwembad aan en sloeg zijn bril van zijn hoofd, meldt de lokale omroep. Een politiewoordvoerder zegt desgevraagd tegen Omroep West daar niets van af te weten. 'Dat er zich wat heeft afgespeeld kan kloppen, maar het heeft uiteindelijk niet geleid tot een aangifte', zegt hij zaterdagavond. 'Nog niet, maar dat betekent niet dat er niks gebeurd hoeft te zijn. Als er een aangifte volgt, gaan we daar natuurlijk serieus naar kijken.'

'Dit tolereren wij niet'

'Er stond een aantal personen voor het zwembad en die is gevraagd weg te gaan. Toen de politie kwam, waren ze al weer gevlogen', aldus de woordvoerder. De directie en het management van het zwembad nemen de zaak hoog op en zullen ze aangifte doen. 'Wij hechten erg aan de veiligheid van onze gasten, onze medewerkers en onze vrijwilligers. Dit soort gedrag tolereren wij niet', zo tekende Studio Alphen op.
Deel dit artikel: