Instellingen

Maandagochtendspits: Files op A4 en A12 na ongelukken

© ANP
REGIO - Weggebruikers hebben maandagochtend te maken gekregen met fikse files nadat er meerdere ongelukken waren gebeurd op de A4 en de A12. De grootste vertraging was voor weggebruikers op de A12 tussen Gouda en Den Haag, waar het verkeer vast liep rond Nootdorp.
A12 bij Nootdorp:
Rond 06.45 uur gebeurde daar een ongeluk. De linkerrijstrook werd afgesloten. De vertraging liep op tot ruim anderhalf uur. Weggebruikers konden beter omrijden via Alphen aan den Rijn (N11) en Leiden (A4).
UPDATE 07.45 uur: De rijbaan is weer vrij, de vertraging zal langzaam afnemen.

A4 bij Delft:
Op de A4 werden ter hoogte van Delft twee rijstroken afgesloten na een ongeluk. Weggebruikers vanuit Rotterdam richting Den Haag hadden daardoor rond 07.00 uur vertraging van zo'n 45 minuten. De ANWB raadde automobilisten aan om de A13 en de A20 te nemen.
A4 bij Roelofarendsveen: Ook gebeurde rond 07.30 uur een ongeluk met zes auto's bij Roelofarendsveen. Daardoor liep het vast tussen Roelofarendsveen en Zoeterwoude-Rijndijk. De rechterrijstrook werd afgesloten zodat de beschadigde auto's opgeruimd konden worden.
UPDATE 08.15 uur: De rijstroken zijn weer vrij. Er staat nog een lange file (45 minuten vertraging), maar de ANWB meldt dat deze snel zal oplossen.