Instellingen

Parkeergarage Rabobank dicht om instortingsgevaar vloer

© ANP
ROELOFARENDSVEEN - Rabobank sluit uit voorzorg zijn parkeergarage in Roelofarendsveen. De vloerconstructie wordt gecontroleerd. Aanleiding zijn de uitkomsten van het onderzoek naar de parkeergarage bij Eindhoven Airport die in mei grotendeels instortte. Volgens de Rabobank is het nog onduidelijk of hun garage dezelfde constructie heeft.
'Het is een combinatie van factoren. Wij hebben onderzoek laten uitvoeren naar de vloeren van de parkeergarage en het kantoorgebouw. Beiden bestaan namelijk uit een constructie met breedplaatvloeren', vertelt een woordvoerder aan Omroep West.
De Rabobank vond het na het onderzoek naar de parkeergarage nodig om extra maatregelen te nemen. Bij het kantoorpand was dat niet nodig. 'Wel wordt het gebouw nog verder geinspecteerd.'

Garage nog paar weken dicht

De verwachting is dat de parkeergarage over een aantal weken weer open kan. Tot die tijd wordt er gezocht naar alternatieve parkeerplekken voor het personeel. Het kantoorgebouw Rabobank Groene Hart Noord in Roelofarendsveen blijft gewoon open, meldt de bank.
Nadat de Eindhovense parkeergarage in aanbouw instortte door een constructiefout in de vloer is er bij verschillende gebouwen in Nederland onderzoek gedaan. Mogelijk zijn er honderd tot 150 gebouwen met zulke vloeren, liet branchevereniging VN Constructeurs al weten.

Ministeries Den Haag

Ook in Den Haag staan tien gebouwen met dezelfde betonconstructie als de Eindhovense parkeergarage, waaronder de ministeries van Justitie en Veiligheid en van Binnenlandse Zaken. Na een 'scan' van verschillende gebouwen concludeerde de gemeente Den Haag dat er geen sprake is van acuut gevaar. De gebouwen zijn daarom niet ontruimd.