Instellingen

Zoektocht naar moordwapen in Leidschendam: sloten worden uitgebaggerd

Hasin Tahiri werd in 2014 neergeschoten in de Gravin Marialaan
Hasin Tahiri werd in 2014 neergeschoten in de Gravin Marialaan. © Regio15
LEIDSCHENDAM-VOORBURG - In de omgeving van de Gravin Marialaan in Leidschendam-Voorburg is gestart met het uitbaggeren van een aantal sloten in de zoektocht naar het vuurwapen waarmee Hasin Tahiri in 2014 is vermoord. Het uitbaggeren gaat in totaal een aantal weken duren, laat een politiewoordvoerder weten.
Voor de moord zijn
door de rechter vrijgesproken. Het Openbaar Ministerie hoopt dat de mannen in hoger beroep alsnog worden veroordeeld.
De 28-jarige Hasin Tahiri werd op 3 september 2014 neergeschoten. Twee mannen namen hem die avond onder bedreiging mee en reden van Leiden naar Leidschendam. Op de Gravin Marialaan wist Tahiri te vluchten, maar hij werd in zijn rug geschoten. Hij overleed later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Hoger beroep

Vlak na de moord hield de politie twee verdachten aan, mannen van destijds 22 en 28 jaar uit Katwijk en Leidschendam. De rechter heeft beide verdachten vrijgesproken.
Na nieuwe ontwikkelingen is het onderzoek is opnieuw gestart. Binnenkort dient het hoger beroep en het Openbaar Ministerie zegt goede hoop te hebben op een veroordeling. De zoektocht naar het vuurwapen waarmee is geschoten is maandag dus gestart. Toen de verdachten werden aangehouden, bleek geen van beiden het wapen te hebben.