Instellingen

Oppositie woest over nieuwe problemen Haags cultuurcomplex

De entree aan het Spuiplein van het nieuwe cultuurcomplex in Den Haag. | Afbeelding: gemeente Den Haag
De entree aan het Spuiplein van het nieuwe cultuurcomplex in Den Haag. | Afbeelding: gemeente Den Haag
DEN HAAG - De Haagse PVV en Groep de Mos reageren woedend op het bericht dat de plannen voor het Haagse cultuurcomplex worden aangepast. 'Het is onverstandig om nu door te gaan met de bouw', vindt de PVV.
De bouwer heeft ontdekt dat het veel moeilijker is dan gedacht om op het Spui een nieuw gebouw te realiseren. Om binnen het budget te blijven, worden de
. Dit bevestigen meerdere bronnen maandag aan Omroep West.
'Als dit waar is, dan is het cultuurcomplex een zinkend schip. Het zou een all-in deal zijn voor maximum 176,6 miljoen euro', benadrukt Daniëlle de Winter van de PVV. Verantwoordelijk wethouder Joris Wijsmuller (HSP) garandeerde aan de gemeenteraad dat de bouw van het cultuurcomplex 'geen eurocent meer zou gaan kosten'.

Duidelijkheid over de totale kosten

'Op dit moment is het als raadslid - door alle wijzigingen en veranderingen in dit dossier vanuit het college en de bouwer - onmogelijk onze controlerende taak uit te oefenen. We vinden het zeer onverstandig om hiermee door te gaan', aldus De Winter. Groep de Mos wil voor de begrotingsbehandeling van aanstaande donderdag duidelijkheid over de totale kosten van het Spuiforumgebied.

LEES OOK: