Waarnemend burgemeester Van Ardenne: 'Van der Tak hield zich niet aan de regels'

Agnes van Ardenne
Agnes van Ardenne © Naktuinbouw
WESTLAND - Waarnemend burgemeester van het Westland Agnes van Ardenne reageert op de commotie die er is ontstaan rondom de toezegging van oud-burgemeester Van der Tak. 'Er was al geld toegezegd en toegekend, zonder dat de gemeenteraad hiervan op de hoogte was. Dit was niet volgens de regels', aldus Van Ardenne in een talkshow van mediapartner WOS, die vrijdag wordt uitgezonden.
Oud-burgemeester Sjaak van der Tak zou een ton hebben toegezegd aan Kwekers in de Kunst. Hij zou dat in
hebben beslist. Van Ardenne zegt dat zowel het college als de gemeenteraad nergens van afwist. 'Wij als college kwamen er een aantal dagen geleden achter. Toen hebben wij alles op een rijtje gezet en hebben we het gemeld aan de gemeenteraad'.
De waarnemend burgemeester geeft aan dat de zaak wel 'gerepareerd' kan worden, alleen gaat dat nog wel even duren. 'We hebben er meteen een melding van gemaakt bij alle fractievoorzitters. Nu moeten de partijen in de gemeenteraad er met elkaar uitzien te komen. Ik heb de indruk dat die wens er wel is, maar daar hebben ze even tijd voor nodig.' Tot die tijd is er volgens Van Ardenne nog geen oplossing voor de kwestie.