'Borstendokter' Rock G. opnieuw voor de rechter om mislukte borstoperaties

DEN HAAG - Rock G., beter bekend als de Haagse 'borstendokter', staat komende dagen opnieuw voor de rechter. G. werd in 2014 vrijgesproken, nadat het Openbaar Ministerie (OM) drie jaar cel tegen hem had geëist voor het verminken van patiënten met mislukte cosmetische ingrepen, voornamelijk borstoperaties. De rechter kon niet vaststellen of de infecties, die na de operatie ontstonden, te wijten waren aan het handelen van G.
. 'Wij begrijpen het vonnis van de rechtbank niet', was de reactie van het OM na de vrijspraak op 30 oktober 2014. Het OM kon maandag niet zeggen of er nieuw bewijs is tegen de 'borstendokter'.
G. werd ervan beschuldigd dat hij in zijn Citykliniek in Den Haag vanaf mei 2008, een jaar lang verschillende cosmetische operaties had uitgevoerd. Zijn patiënten kregen al snel na de operatie last van lekkende borstimplantaten, infecties en onherstelbare verminkingen.

G. was eigenlijk gynaecoloog

G. gaf zich uit voor plastisch chirurg terwijl hij eigenlijk gynaecoloog is. Hij deed niet alleen borstoperaties maar ook schaamlipcorrecties en operaties aan armen en gezichten. Tijdens de rechtszaak werd duidelijk dat G. bij zijn operaties een soort kitspuit gebruikte om implantaten in te spuiten. Een techniek die deskundigen omschreven als 'omstreden'.
Het OM kreeg in totaal 121 meldingen van slachtoffers die zich voor het leven verminkt voelen. G. zelf vindt dat hij niks fout heeft gedaan. Hij vindt dat hij al zwaar genoeg gestraft is, door het medisch tuchtcollege. Dat heeft G. uit zijn ambt gezet. Het hoger beroep tegen G. begint dinsdag. Het hof heeft drie dagen uitgetrokken voor de zaak.

LEES OOK: