Diefstallen uit verschillende ziekenhuizen werk van zelfde dadergroep

Deze zaak is opgelost
Deze zaak is opgelost
DEN HAAG - De politie is op zoek naar drie mannen die worden verdacht van diefstallen uit een aantal ziekenhuizen in Nederland, waaronder één in Den Haag. De mannen zijn in beeld terwijl ze betalen met gestolen pinpassen van patiënten. Ze rijden in een rode Ford Mondeo met een Duits kenteken.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 7 november. Meer zaken zijn hier te vinden.
UPDATE: De verdachten zijn aangehouden en in oktober 2018 veroordeeld tot celstraffen van negen en vijftien maanden.
Op donderdag 31 augustus verlaat een kersverse moeder even haar kamer op de kraamafdeling van een Haags ziekenhuis. Als ze later terugkomt, blijkt dat haar laptop en portemonnee zijn gestolen. Haar pinpas wordt later die dag gebruikt bij het Shell benzinestation langs de A29 bij Numansdorp. Die avond komt een rode Ford Mondeo aanrijden bij het tankstation. De bestuurder blijft zitten en twee anderen stappen uit.
De mannen vragen bij de balie om een pakje sigaretten en willen die afrekenen door middel van contactloos betalen. Ze hebben meerdere pinpassen bij zich. Eén van de passen weigert, maar een tweede doet het wel. Daarna willen ze nog een ander pakje sigaretten kopen, maar dat lukt niet. Er kan niet meer betaald worden met de passen die ze bij zich hebben. Vervolgens vertrekken de mannen.

Nog twee diefstallen

Dezelfde mannen worden verdacht van nog twee diefstallen. Die vinden plaats bij ziekenhuizen in Hoofddorp en Gorinchem. In Hoofddorp is de buit een laptop, die wordt achtergelaten op de parkeerplaats op het moment dat de dieven betrapt zijn. In Gorinchem is ook een pinpas gestolen en die is later ook gebruikt bij aankopen bij een benzinestation.