Drie jaar geëist tegen 'borstendokter' Rock G.

Rock G. in de rechtbank
Rock G. in de rechtbank © ANP
DEN HAAG - Tegen de Haagse 'borstendokter' Rock G. is woensdag in hoger beroep een celstraf van drie jaar geëist waarvan een jaar voorwaardelijk. Ook eist het Openbaar Ministerie dat hij de komende twee jaar geen medische handelingen mag verrichten in binnen- en buitenland.
G. staat terecht voor onder meer mishandeling en verminking van meerdere patiënten die voor cosmetische ingrepen naar zijn Citykliniek in Den Haag kwamen. In totaal hebben
zich sinds 2008 gemeld. Tien zaken zijn tijdens het proces behandeld.
Sommige voormalig patiënten ondervinden nu, bijna tien jaar later, nog altijd hinder. Ze hebben meerdere hersteloperaties achter de rug, hebben nog altijd dagelijks pijn en de klachten zijn waarschijnlijk blijvend.

Niet ernstig genoeg

Drie jaar geleden oordeelde de rechter dat de in Suriname geboren G. fouten had gemaakt, maar dat deze niet ernstig genoeg waren om hem te straffen. Het Openbaar Ministerie had ook toen drie jaar cel geëist en ging tegen de vrijspraak in beroep.
G. voerde zijn borstvergrotingen uit met een 'mamma-navigator': een experimenteel apparaat, zonder de vereiste Europese certificaten, dat vergeleken kan worden met een flinke kitspuit. De advocaat-generaal vertelde het hof dat ze een vergelijkbaar apparaat had gevonden bij de bouwmarkt.

Drie zittingsdagen

Voor het hoger beroep zijn drie zittingsdagen uitgetrokken. De uitspraak is waarschijnlijk over twee weken.