Instellingen

Stickers op afvalcontainers in strijd tegen afval op straat

Sticker op container © Gemeente Den Haag
DEN HAAG - Stickers op de klep van afvalcontainers in Den Haag moeten ervoor zorgen dat iedereen weet waar de prullenbak wel en niet voor is bedoeld. Nu wordt er nog weleens afval naast de containers neergezet en dat mag niet.
In 2009 is de gemeente begonnen met het plaatsen van ondergrondse restafvalcontainers. Inmiddels zijn er in de stad meer dan 5.500 van die bakken. Met nieuwe stickers op de containers hoopt de gemeente nu te bereiken dat mensen grofvuil niet meer in de bakken doen of naast de containers zetten. Ook wil Den Haag dat er geen vuilnis meer naast de containers wordt neergezet.
'Het is goed om te merken dat Den Haag de laatste jaren steeds schoner is geworden dankzij de inzet van ondergrondse afvalrestcontainers. Zo'n eenduidige sticker op de container helpt daarbij. Zo houden we met een gezamenlijke inspanning de straten en pleinen schoon. Daar heeft iedereen plezier van', aldus wethouder Boudewijn Revis (VVD).

De sticker

De nieuwe sticker laat in twee plaatjes zien hoe de container moet worden gebruikt: afval hoort erin, vuil naast de container zetten mag niet en kan zelfs een boete van 140 euro opleveren. Tekst loopt door na foto
Stickers op containers in Den Haag © Gemeente Den Haag

Omroep West zette eerder dit jaar een
op over de overvolle ondergrondse afvalcontainers in de stad. Er kwamen ruim honderd reacties binnen. Vooral mensen uit Den Haag klaagden over afval op straat.