Verdachte agent in zaak Mitch Henriquez: 'Ik ben als eerste gaan reanimeren'

DEN HAAG - Het proces tegen de twee agenten die betrokken zijn bij de dood van Mitch Henriquez is maandag van start gegaan. De agenten worden verdacht van doodslag, dan wel mishandeling met de dood tot gevolg dan wel dood door schuld. Henriquez overleed 2,5 jaar geleden nadat hij tijdens het festival Night at the Park in Den Haag werd opgepakt.
De zitting is inmiddels gesloten. Dinsdag om 10.00 uur gaat het proces verder. We houden je op de hoogte via omroepwest.nl en Radio en TV West.


Zie hieronder de tweets van Sander Knura die vandaag bij de zitting aanwezig was.

Bedreigend

De agenten die betrokken waren bij de fatale arrestatie van Mitch Henriquez zeggen zich bedreigd te hebben gevoeld door zijn gedrag. Henriquez riep meerdere keren dat hij een wapen bij zich had en greep daarbij naar zijn kruis. Hij werd door agenten aangesproken en gesommeerd te vertrekken.
Hij liep in eerste instantie weg, gearmd met een vrouw. Maar hij rukte zich los en liep terug naar de agenten om nogmaals te roepen dat hij een wapen had. De eerste keren lachte hij daarbij, maar na een tijdje niet meer. 'Hij was zo bedreigend dat ik echt dacht dat hij een vuurwapen had', verklaarde een van de agenten maandag in de rechtbank.

Grapje