Instellingen

Marokkanen vieren in Den Haag feest na plaatsing voor WK voetbal

Marokkanen vieren feest op de Vaillantlaan
© Regio15
Marokkaanse gemeenschap viert feest in Schilderswijk
© Regio15
Marokkaanse gemeenschap viert feest na plaatsing voor WK 2018
© Regio15

DEN HAAG - De Marokkaanse gemeenschap viert zaterdagavond uitbundig feest in de Haagse Schilderswijk. Door een overwinning met 2-0 plaatste het Marokkaanse voetbalelftal zich in en tegen Ivoorkust voor het WK voetbal 2018 in Rusland.

Met de Nederlands-Marokkaanse voetballers Karim El Ahmadi, Hakim Ziyech, Mbark Boussoufa en Nordin Amrabat in de basis kon er bij de rust al niets meer misgaan voor de zogenoemde Atlasleeuwen. Dankzij doelpunten van Nabil Dirar en Medhi Benatia ging het met een 2-0 voorsprong de kleedkamers in. Dat was ook meteen de eindstand.

Dat Marokko voor het eerst sinds 1998 weer meedoet aan een eindronde van het WK voetbal was in Den Haag voldoende aanleiding om de straat op te gaan. Automobilisten en jongeren op scooters rijden met vlaggen door de straten. Daarbij wordt getoeterd, gezongen, geschreeuwd en er wordt vuurwerk afgestoken.

Volgens de politiewoordvoerder is er veel politie op de been om alles in goede banen te leiden. Toch was het even onrustig toen er voorwerpen naar de politie werden gegooid. Maar volgens de woordvoerder keerde de rust al snel terug en is er sindsdien sprake van een feeststemming.