Renovatie Paleis Huis ten Bosch valt miljoenen duurder uit

Paleis Huis ten Bosch
Paleis Huis ten Bosch
DEN HAAG - De renovatie van paleis Huis ten Bosch in Den Haag pakt 4,1 miljoen euro duurder uit dan de eerder geraamde 59 miljoen euro. Dat heeft staatssecretaris Knops (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) in een brief aan de Tweede Kamer laten weten.
Het nieuwe woonpaleis van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima wordt op dit moment
. De kosten van de renovatie vallen hoger uit omdat het gebouw er slechter aan toe is dan verwacht. Ook zijn de prijzen voor het opknappen gestegen.
De daken en gevels moeten geheel worden hersteld. De bordestrap, waarop een nieuw kabinet wordt gepresenteerd, moet geheel worden vervangen. Verder moet er meer gedaan worden aan asbestsanering en bestrijding van houtrot, aldus staatssecretaris Raymond Knops maandag. Hij verwacht echter lagere kosten voor de inrichting van het paleis voor de koning en zijn gezin.

Eerder al discussie over kosten renovatie

Twee jaar geleden was er veel commotie over de kosten voor de opknapbeurt van Huis ten Bosch. Knops laat onderzoek doen naar de hele gang van zaken bij dit soort specialistische en bijzondere projecten met een hoge cultuurhistorische waarde, om daar lessen uit te trekken voor toekomstige projecten.