Zorgaanbieder Middin neemt cliënten Melius Zorg over

Archieffoto
Archieffoto
DEN HAAG - Cliënten van Melius Zorg krijgen sinds deze week hulpverlening van een nieuwe aanbieder. Van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd moest dat, omdat na onderzoek is gebleken dat de zorg van Melius ver onder de maat is. Middin, dat in regio Haaglanden en Rotterdam actief is, neemt voor onbepaalde tijd de taken over.
Volgens een woordvoerster van Middin is de overdracht deze week zonder problemen verlopen. Dat laat ze desgevraagd aan Omroep West weten. Het gaat om ongeveer veertig cliënten, onder wie jongeren en jonge moeders met een licht verstandelijke beperking.
Hoe lang Middin de zorg op zich neemt, is nog onduidelijk. 'We zijn in gesprek met de gemeente. Het belang van de cliënten staat in ieder geval voorop', geeft de woordvoerster nadrukkelijk aan.

Eerdere waarschuwing en signalen

Melius kreeg in mei al een ernstige waarschuwing van de inspectie. De instelling schiet onder meer tekort op het gebied van veiligheid en hygiëne. Zo kunnen er in de nacht ongecontroleerd mensen op bezoek komen en zijn er gevaarlijke situaties voor kinderen. Medewerkers en bewoners zelf gaven eerder al aan dat zij zich niet altijd veilig voelden.