Instellingen

A12 naar Utrecht afgesloten na ongeluk Nieuwerbrug

Ongeluk A12
Ongeluk A12 © AS Media
GOUDA - De A12 naar Utrecht is woensdag rond 11.45 uur volledig afgesloten tussen Gouda en Nieuwerbrug. Volgens de ANWB is er sprake van een 'ernstig ongeluk'. De weg blijft zeker tot 16.00 uur dicht. Rond half twee kon één rijstrook weer vrijgegeven worden. Maar dat hielp niet veel: rond half drie stond meldde de ANWB nog ruim 2,5 uur vertraging.
Bij het ongeluk zijn vier auto's betrokken, meldt Rijkswaterstaat. Onder hen zou volgens ooggetuigen een spookrijder zijn. Eén automobilist is met een ambulance naar een ziekenhuis gebracht.

Hulpdiensten waren rond 12.00 uur aanwezig op de plaats van het ongeluk. 'Onze weginspecteurs zijn druk bezig om het ingesloten verkeer weg te leiden. Om 13.30 uur wordt hiervoor een rijstrook vrijgegeven. Volg het reisadvies op onze routepanelen.'

Anderhalf uur vertraging

Vanwege de problemen op de A12 loopt het verkeer ook vast op de N11 naar Bodegraven. Voor de aansluiting met de A12 moeten automobilisten rekening houden met een kwartier vertraging.
Verkeer richting Utrecht wordt aangeraden om te rijden via Amsterdam en de A4, A9 en A2 te nemen. Ook kan er worden omgereden via Gorinchem.