Hondenfokker doet zich voor als dierenarts

DEN HAAG - Een hondenfokker in Den Haag is betrapt op het illegaal inenten van zijn viervoeters. Hij deed zich in de paspoorten van zijn honden voor als dierenarts. De legitimatiebewijzen van de beesten zijn ingenomen en de man krijgt een proces-verbaal aan zijn broek.

De dierenpolitie Den Haag kreeg vorige week een melding over stankoverlast vanuit het huis van de hondenfokker. Bij een controle kwamen zijn illegale praktijken aan het licht. De man uit het voormalig Oostblok had goedkope vloeistof uit zijn land van herkomst over laten brengen.

Hij voorzag de hondenpaspoorten zelf van een stempel en een handtekening. Daarmee wekte hij ten onrechte de indruk een dierenarts te zijn. Volgens de dierenpolitie heeft de man een stuk of twintig overwegend kleine hondjes en bullterriërs.

Ter Heijde

In het Westlandse dorp Ter Heijde zijn deze week twee husky's uit een tuin ontsnapt. Daarbij zijn zeker één of twee katten doodgebeten, meldt de dierenpolitie. De honden zijn inmiddels door hun eigenaar ergens anders ondergebracht.


LEES OOK: Schildpad roze met geel geschilderd: 'Kleurrijke kwelling'

Deel dit artikel: