Bekking met Team Brunel aan kop in Volvo Ocean Race

DEN HAAG - Schipper Bouwe Bekking heeft met Team Brunel de leiding genomen in de tweede etappe van de Volvo Ocean Race richting Kaapstad. De Nederlandse zeilboot pakte in de afgelopen 48 uur de derde plek af van Team Vestas waarna Bekking en zijn navigator Andrew Cape hun jacht oostelijk van de twee koplopers Mapfre en Dongfeng posteerden. Halverwege de etappe, die op zondag 5 november in Lissabon van start ging, mag Team Brunel zich nu virtueel koploper noemen.

Volgens Bekking en Cape zal de beslissing pas in de slotfase van de etappe over 7000 zeemijl (bijna 13.000 kilometer) vallen. 'Over drie of vier dagen krijgen we echt meer wind. Maar zelfs dan is Kaapstad nog steeds ver weg. De laatste paar honderd mijl zal beslissend zijn. Tot die tijd draait het erom een zo goed mogelijke uitgangspositie te verkrijgen.'

De verwachting is dat de zeven deelnemende boten tussen 23 en 25 november aankomen in Kaapstad. Team Brunel eindigde in de eerste etappe, gewonnen door Team Vestas, als zesde. De finish van de Volvo Ocean Race is eind juni in de haven van Scheveningen.


LEES OOK: Team Brunel eerste in tweede havenrace Volvo Ocean Race

Deel dit artikel: