Pizza Hut opent vier vestigingen in de regio

REGIO - Pizza Hut kondigt aan volgend jaar vestigingen te gaan openen in Den Haag, Zoetermeer, Delft en Gouda. Dat laat ondernemer Soeniel Sewnarain weten aan Omroep West. De van oorsprong Amerikaanse restaurantketen werkt sinds vorig jaar aan een comeback in ons land.
In de komende jaren ziet Pizza Hut ruimte om te groeien tot zo'n honderd Nederlandse vestigingen. De keten zoekt momenteel naar lokale franchisenemers die verspreid over het land filialen willen openen. Nu zijn er nog maar twee vestigingen van Pizza Hut, in Rotterdam en Utrecht.
Maar eind volgend jaar wil ondernemer Sewnarain al vijftien zaken in gebruik hebben. Binnenkort opent er in ieder geval een Pizza Hut in Almere. Ook zijn er al afspraken gemaakt voor de komst van drie franchisezaken in Amsterdam.

Yum Brands

Sewnarain ging vorig jaar in zee met het Amerikaanse moederconcern Yum Brands om de keten in Nederland weer wat meer op de kaart te zetten. Ooit telde Pizza Hut hier volgens de ondernemer zestien restaurants. Daarvan was vorig jaar alleen het filiaal in Rotterdam nog over.
Toch denkt Sewnarain dat er voor Pizza Hut een grote toekomst is weggelegd in Nederland. Er zijn hier weliswaar al veel pizzarestaurants, maar zaken waar je binnen kan lopen voor een pizzapunt als snelle hap zijn er nog amper, aldus de ondernemer.

Thuisbezorging

De keten kijkt bij het openen van nieuwe vestigingen niet alleen naar drukke plekken als stations en grote winkelcentra. Ook wat meer afgelegen gebieden kunnen volgens Sewnarain interessant zijn, bijvoorbeeld voor thuisbezorging.
Dat laatste gebeurt nu ook al in Utrecht. Pizza Hut sloot hiervoor in juni een deal met Thuisbezorgd.nl, onderdeel van het beursgenoteerde bedrijf Takeaway.