Instellingen

Badmintonwereld rouwt om overlijden Zoetermeerse Erik Meijs

Erik Meijs.
Erik Meijs. © Orange Pictures
ZOETERMEER - Badmintonclub 1. BC Beuel uit de Duitse stad Bonn is in shock door het plotselinge overlijden van haar Zoetermeerse speler en aanvoerder Erik Meijs. De Nederlands kampioen van 2016 en nummer 76 van de wereld overleed donderdag na een verkeersongeluk.
Voorzitter Roland Maywald laat op de website van de club weten dat het verdriet groot is. 'Dit is heftig en komt hard aan. Het is ook zo erg omdat Erik samen met zijn vriendin in februari ouders zouden worden.'
De club wil nu een hulpfonds oprichten om de zwangere Birgit Overzier te steunen. Zij nam als badmintonster namens Duitsland deel aan de Olympische Spelen in 2008, 2012 en 2016.

Ongeluk

De 26-jarige Meijs stond in de buurt van Ratingen op de A3 in de file toen een vrachtwagen hard op hem inreed. De badmintonner moest door brandweermannen uit zijn zwaar gehavende auto worden gehaald en met een helikopter naar een ziekenhuis worden vervoerd. Daar overleed hij.
Meijs kwam sinds 2013 uit voor Beuel en groeide uit tot een vaste waarde in de Bundesliga. 'Erik was een optimistische jonge man en bij teamgenoten en aanhang zeer geliefd. Hij had een positieve uitstraling', aldus voorzitter Maywald.

Plezier

Ook technisch directeur Claus Poulsen van de Nederlandse badmintonbond prijst Meijs als mens en sporter. 'We zijn diep geschokt. We kenden Erik als een enthousiaste speler met heel veel energie en altijd een lach. Hij speelde badminton met plezier en we hebben allemaal van hem genoten', vertelt hij de NOS.

De Nederlandse topspeelster Selena Piek reageert onthutst. 'Wat is het leven soms toch oneerlijk... Dag lief (oud) teamgenootje. Rust zacht mooie, vrolijke ziel die je was', schrijft ze op sociale media.