Musical over Dreyfus-affaire: droom of werkelijkheid?

DEN HAAG - Z'n zelfgeschreven musical op de planken brengen; dat is de droom van Marco Neijenhuizen uit Wassenaar. Drie jaar lang werkte hij aan het script en de muziek van De Man op Duivelseiland, met hulp van Duco van den Bergh. De bedoeling is om het stuk in 2019 in z'n geheel op te voeren, maar woensdagavond was er al een stukje van te zien tijdens een sneakpreview, in het Koorenhuis in Den Haag
De sneakpreview is mogelijk gemaakt dankzij crowdfunding. Via de website Voor De Kunst is ruim 5500 euro binnengehaald. Maar Neijenhuijzen en Van den Bergh zijn er nog niet.
Uiteindelijk moet de productie uitgroeien tot een avondvullende show die in 2019 in Den Haag in première moet gaan. Om dat proces te bevorderen, waren voor de sneakpreview mensen uitgenodigd die daarin een rol kunnen spelen, zoals musicalrecensenten, sponsors en ook gewoon liefhebbers.

Joodse officier

De Man Op Duivelseiland speelt zich af in in het Parijs van eind 19de eeuw en gaat over een grote doofpotaffaire uit de geschiedenis van Frankrijk: de Dreyfus-affaire.
Het verhaal over deze onschuldige joodse officier, die achter gesloten deuren werd veroordeeld, werd opgepakt door de Franse schrijver Émile Zola. Met zijn pamflet J'accuse dwong hij alsnog een openbare rechtszaak af.