Haags Westbroekpark gaat op slot

© Peter Lodder
DEN HAAG - Het Haagse Westbroekpark gaat in de toekomst op slot. Er mogen dan niet meer grote evenementen worden gehouden dan de twee die er nu zijn. Dat heeft de gemeenteraad donderdagavond besloten. Een voorstel van Groep de Mos de deur op een kier te houden voor nieuwe initiatieven kreeg net niet voldoende steun: 22 stemmen voor, 23 tegen.
De gemeenteraad volgt daarmee de ideeën van een werkgroep van bewoners die een plan voor het Westbroekpark en de Scheveningse Bosjes maakte nadat wethouder Boudewijn Revis (VVD) zijn voorstel voor het omvormen van het gebied tot een internationaal park introk.
Tijdens een commissievergadering vorige week bleek al dat een paar partijen de plannen van de bewoners wel net iets te drastisch vinden. Onder meer de Groep de Mos en de PvdA willen er in de toekomst toch nog wel iets mogelijk maken. Maar een meerderheid van de politiek denkt daar dus anders over.

Denktank

Een meerderheid vindt dat bomen, planten en dieren last hebben van nog meer evenementen in het park.
Wethouder Revis gaat nu de voorstellen van de speciale denktank van bewoners als leidraad nemen voor het uitwerken van plannen voor het gebied.