Uitlopende werkzaamheden bij Hollands Spoor: langere vertraging voor tram- en busreizigers

DEN HAAG - Het openbaar vervoer rondom station Hollands Spoor heeft langer last van werkzaamheden rondom het station. De omleidingen voor bus- en tramlijnen blijven langer van kracht en dus hebben reizigers de komende tijd nog last van vertragingen, meldt de HTM.

Het gaat om tram 1, 9, 11, 15, 16, 17 en buslijnen 18 en 26. Het gaat nog maanden duren voordat de omleiding opgeheven kan worden. 'Sinds juli duurt de overlast al', vertelt HTM-woordvoerder Marijke Poppelier in het programma Muijs in de Morgen op Radio West. 'Reizigers krijgen helaas nog langer te maken met omleidingen.'

De vertraging van de werkzaamheden komt doordat één van de fundaties van de bovenleidingmasten die zo'n twintig jaar geleden door de gemeente zijn aangelegd niet bestand blijkt tegen de trekkrachten van de nieuwe bovenleiding. 'Dat betekent dat zeven bovenleidingsmasten moeten worden vervangen', legt Poppelier uit.

Winterse omstandigheden

Het niet in gebruik kunnen nemen van de tramsporen bij Hollands Spoor heeft ook gevolgen voor het openbaar vervoer tijdens winterse omstandigheden. HTM stelt daarvoor een aangepaste dienstregeling op, die ingaat bij extreem winters weer. De HTM zegt extra personeel én trams te moeten inzetten voor de omleidingen rond Hollands Spoor. Dit kan bij winterse omstandigheden tot extra drukte leiden op deze aangepaste dienstregeling.

LEES OOK: Nieuw plein voor Hollands Spoor krijgt vorm: 'Dit is wat het station verdient'

Meer over dit onderwerp:
STATION HOLLANDS SPOOR HTM WERKZAAMHEDEN
Deel dit artikel: