Autobrand veroorzaakt puinhoop op A12

GOUDA - Drie rijstroken van de A12 naar Utrecht werden donderdagochtend rond 7.45 uur twee uur lang afgesloten vanwege een autobrand in de buurt van Reeuwijk. Het verkeer moest rekening houden met meer dan twee uur vertraging, waarschuwde René Passet van de ANWB. Hij noemde de situatie op de weg 'hopeloos'.

De plaats waar de uitgebrande auto stond, was volgens Passet 'vrij ongelukkig'. Hij raadde automobilisten aan de A12 voorlopig te mijden. 'Als dit lukt.'


Rond 9.15 uur werd één afgesloten rijstrook vrijgegeven, maar dit bracht nauwelijks verlichting. Rond 9.45 uur werden ook de andere twee rijstroken vrijgegeven en werd de situatie volgens Passet 'snel beter'.

Nog meer problemen

Ook de andere kant op - naar Den Haag - ging het donderdagochtend moeizaam. Bij Gouda werden twee rijstroken van de A12 afgesloten na een ongeluk dat rond 7.30 uur gebeurde. Dit was goed voor 'zeker een half uur vertraging'. Rond 7.45 uur stond daar een file van negen kilometer. De problemen op de A12 zorgen er ook voor dat het verkeer vastloopt op de A20 vanuit Rotterdam. Hier bedraagt de vertraging drie kwartier.

Er stond ook file op de A4 naar Den Haag. Bij Zoeterwoude moesten automobilisten rekening houden met een half uur vertraging en voor Rijswijk met een kwartier vertraging. René Passet spreekt dan ook van een 'drukke ochtendspits'.

Meer over dit onderwerp:
FILES VERKEERSONGEVALLEN A12 GOUDA
Deel dit artikel: