Instellingen

Proefstuderen op kartonnen stoel bij Haagse Hogeschool

Les Industrieel Product Ontwerpen aan de Haagse Hogeschool
Les Industrieel Product Ontwerpen aan de Haagse Hogeschool © Omroep West
DEN HAAG - Niets is zo moeilijk als de studiekeuze. Je bekijkt de website en gaat naar de Open Dag, maar hoe werkt dat nou, die studie die je leuk lijkt? De Haagse Hogeschool heeft daar een oplossing voor: een dagje gratis proefstuderen.
Donderdag en vrijdag komen bijna tweeduizend aankomend studenten proeven hoe het er op de Haagse aan toe gaat. Tijdens de dag kunnen ze ook praten met studenten van de opleiding. Bij sommige opleidingen hoort wat huiswerk, bij een aantal praktische opleidingen wordt ook echt iets gemaakt.
Bij Industrieel Product Ontwerpen, IPO, wordt donderdag bijvoorbeeld een stoel van karton gemaakt. Studenten gaan in groepjes zitten schetsen, knippen en plakken. En proefzitten, want hij moet wel gebruikt kunnen worden.

51 opleidingen voor 26.000 studenten

Nikita uit Sassenheim heeft er zin in. Nu studeert hij Mechatronics. 'Maar dat bevalt me niet, ik wil kijken of dit iets voor mij is.'
Zoniet dan heeft de Haagse Hogeschool nog zeker 50 andere opleidingen, van sportopleiding HALO tot bedrijfskunde. Elk jaar melden zich achtduizend eerstejaars. Van de 26.000 studenten volgen er bijna 700 de opleiding IPO.