Yara van Kerkhof en Lara van Ruijven in olympische shorttrackploeg

REGIO - Met de Zoetermeerse Yara van Kerkhof en Naaldwijkse Lara van Ruijven aan boord gaat de Nederlandse shorttrackploeg in februari bij de Winterspelen in Zuid-Koreaanse Pyeongchang op medaillejacht. De twee regiogenoten zijn door bondscoach Jeroen Otter opgenomen in de ploeg.

Voor Van Kerkhof en Van Ruijven wordt het de tweede keer dat ze naar de Spelen gaan. Van Kerkhof doet mee aan de aflossing, 500 meter en 1000 meter. Van Ruijven doet de aflossing en 500 meter.

Naast Van Kerkhof en Van Ruijven neemt bondscoach Otter nog drie andere vrouwen mee: Jorien ter Mors, Suzanne Schulting en Rianne de Vries. De mannenploeg bestaat uit Dylan Hoogerwerf uit Wateringen, Sjinkie Knegt, Daan Breeuwsma, Itzhak de Laat en Dennis Visser.

'Trots op deze ploeg'

Technisch directeur Maurits Hendriks van sportkoepel NOC*NSF heeft woensdag de voordracht van de KNSB gehonoreerd. Dit betekent dat deze tien shorttrackers nu officieel gekwalificeerd zijn voor de Olympische Spelen.

'Ik ben trots op deze ploeg', liet technisch directeur Arie Koops van de KNSB in Thialf weten. 'We hebben nog nooit zoveel shorttrackers naar de Winterspelen gestuurd. Dat geeft aan hoe hoog het niveau in Nederland inmiddels is. De doelstelling is duidelijk. We willen het graag beter doen dan bij Sotsji 2014', doelde hij op de enige plak die Knegt behaalde.

LEES OOK: Yara van Kerkhof grijpt goud en zilver in Seoul

Meer over dit onderwerp:
SCHAATSEN SHORTTRACK YARA VAN KERKHOF
Deel dit artikel: