Uitslaande brand bij bedrijfspand in Pijnacker onder controle

PIJNACKER - Bij een bedrijf in Pijnacker woedde donderdagochtend een grote uitslaande brand. Het gaat onder meer om autostoffeerderij RoVaKo aan de Ambachtsweg. In het pand is ook schilders- en onderhoudsbedrijf Ad Bakker gevestigd. Rond 11.00 uur was de brand onder controle. De brandweer is nog enkele uren bezig met nabluswerkzaamheden.

Het vuur werd rond 6.15 uur ontdekt. 'Bij de politie kwam eerst een een inbraakmelding binnen. Daarna kregen we de melding binnen dat er vlammen uit het dak sloegen', vertelt woordvoerder Rob van den Berg van de Veiligheidsregio Haaglanden. 'Wat er exact gebeurd is, weten we niet.'

De brandweer is met groot materieel aanwezig en adviseert omwonenden ramen en deuren te sluiten. 'We proberen te voorkomen dat het vuur overslaat naar andere bedrijfspanden', vertelt Van den Berg. 'Voor zover we weten, is niemand gewond geraakt.'

'Hevige rookontwikkeling'

De woordvoerder spreekt van 'hevige rookonwikkeling'. De rook is in de verre omtrek te zien.


Grote ravage

Stephan Tuyt werkt bij een bedrijf aan de overkant. Toen hij van de brand hoorde, is hij direct op de fiets gestapt. Hij is geschrokken van de ravage. ‘Je ziet het pand gewoon wegsmelten.' Volgens hem is het niet de eerste keer dat er brand is het bedrijf. Hij hoopt dat de brandweer de omliggende panden kan redden.

Burgemeester

Burgemeester Francisca Ravestein van Pijnacker-Nootdorp vindt het vreselijk voor de gedupeerde ondernemers. Ze is naar de Ambachtsweg gekomen om hen een hart onder de riem te steken. De brand zorgt ook voor verkeershinder. Vanwege de dikke zwarte rook is de Katwijkerlaan, een belangrijke verbindingsweg, afgesloten. Volgens de burgemeester moet het bedrijfsverzamelgebouw met daarin totaal 11 ondernemingen als verloren worden beschouwd.

Meer over dit onderwerp:
BRAND BRANDWEER PIJNACKER
Deel dit artikel: