Problemen op A12 en A44 na ongelukken

File.
File. © archief Omroep West).
VOORHOUT - Het was donderdagochtend goed mis op de A12 naar Utrecht. Daar werd rond 8.00 uur een rijstrook afgesloten na een ongeluk. Rond 8.30 uur stond tussen Gouda en De Meern achttien kilometer file, goed voor meer dan een uur vertraging.
Rond 8.45 uur werd de afgesloten rijstrook weer vrijgegeven en nam de file langzaam af in lengte. Om 10.00 uur waren de problemen voorbij.
Ook op de A12 naar Den Haag was het donderdagochtend foute boel. Daar ging een rijstrook dicht na een ongeluk met een vrachtwagen. Dit veroorzaakte twintig minuten vertraging. Vanwege dit ongeluk werd ook de afrit Gouda afgesloten. Vanwege de problemen op de A12 liep het verkeer ook vast op de N11. Daar moest het verkeer bij Bodegraven - voor de aansluiting met de A12 - rekening houden met een half uur file.

Anderhalf uur vertraging

Eerder op de ochtend ging het ook al mis op de A44 naar Amsterdam. Na een ongeluk bij Voorhout werd daar rond 7.30 uur de linkerrijstrook afgesloten. De afsluiting van deze rijstrook zorgde voor veel oponthoud. Tussen Voorhout en het knooppunt Burgerveen stond rond 8.00 uur een dikke twaalf kilometer file.
Rond 8.00 uur werd de afgesloten rijstrook weer vrijgegeven. De vertraging bedroeg op dat moment liefst anderhalf uur. Die vertraging nam daarna geleidelijk af.