Elf bedrijven verwoest bij brand in Pijnacker

DEN HAAG - De uitslaande brand in Pijnacker heeft elf bedrijven volledig in de as gelegd. Bij aankomst van de brandweer stond het pand aan de Ambachtsweg al in lichterlaaie. Volgens burgemeester Ravestein van Pijnacker-Nootdorp moet het bedrijfsverzamelgebouw als verloren worden beschouwd.

Het vuur werd rond 06.15 uur ontdekt. 'Bij de politie kwam eerst een inbraakmelding binnen. Daarna kregen we de melding binnen dat er vlammen uit het dak sloegen', vertelt woordvoerder Rob van den Berg van de Veiligheidsregio Haaglanden. 'Wat er exact gebeurd is, weten we niet.' Om 11.00 uur meldde de brandweer dat de brand onder controle is.

De brandweer is nog enkele uren bezig met nabluswerkzaamheden. Het bedrijfsverzamelgebouw wordt met behulp van enkele grote kranen gesloopt, zodat de brandweer beter bij de vuurhaarden kan komen. Stedin heeft de gastoevoer van het pand inmiddels afgesloten. In het pand zijn elf bedrijven gevestigd, waaronder autostoffeerderij RoVaKo, schilders- en onderhoudsbedrijf Ad Bakker en meubelmakerij Notenboom.

Burgemeester

Burgemeester Francisca Ravestein van Pijnacker-Nootdorp vindt het vreselijk voor de gedupeerde ondernemers. Ze was naar de Ambachtsweg gekomen om hen een hart onder de riem te steken. De brand leidde ook tot verkeershinder. Vanwege de dikke zwarte rook was de Katwijkerlaan, een belangrijke verbindingsweg, enige tijd afgesloten.

LEES OOK: Uitslaande brand bij bedrijfspand in Pijnacker, flinke rookwolken te zien

Deel dit artikel: