Eis: Vijf jaar cel voor mishandelen vrouw met honkbalknuppel

Vrouwe justitia.
Vrouwe justitia. © archief Omroep West).
'S-GRAVENZANDE - Het Openbaar Ministerie heeft vijf jaar cel en TBS met dwangverpleging geëist tegen een 54-jarige man uit Delft. Hij wordt verdacht van poging tot moord op zijn vriendin, die erachter kwam dat de man haar voorloog. Toen de vrouw hem confronteerde met de waarheid, sloegen de sloppen door en mishandelde hij haar met een honkbalknuppel.
De man raakte in 2007 werkloos, nadat hij korte tijd politieagent was geweest. Hij had het niet breed en besloot zijn flat in Rotterdam te verkopen, hij woonde immers samen met zijn vriendin in 's-Gravenzande. Maar voor zijn partner had hij een groot geheim: zijn ontslag bij de politie en de verkoop van zijn flat verzweeg hij voor haar. Pas toen zijn vriendin voorstelde het huis te verkopen, werd langzaam duidelijk wat er was gebeurd. Zijn vriendin zette hem het huis uit en gaf hem de opdracht om aan zichzelf te werken.
Half juni vorig jaar belde de man de vrouw op, hij wilde met de honden gaan lopen. Dat gaf hem naar eigen zeggen rust. Maar de man had hele andere intenties. Toen hij bij het huis van de vrouw aankwam, ging hij los en sloeg hij haar met een honkbalknuppel. De vrouw liep meerdere botbreuken op, waaronder een schedelbreuk. Een dag later werd de man aangehouden in Rotterdam.

'Onuitwisbare indruk'

De officier van justitie vindt het onbegrijpelijk dat de man de vrouw 'met wie hij zo lang een relatie heeft gehad' kon mishandelen. Daarbij is ook meegewogen dat er twee kinderen aanwezig waren tijdens de mishandeling. Zij hebben eerste hulp moeten verlenen. 'Dit heeft vanzelfsprekend een onuitwisbare indruk op hen gemaakt,' aldus de officier.
De uitspraak is over twee weken.