Opnieuw bekende Haagse kroeg dicht: Lokaal Vredebreuk sluit de tent

Muziekcafé Lokaal Vredebreuk
Muziekcafé Lokaal Vredebreuk © Google Street View
DEN HAAG - Opnieuw sluit een Haagse uitgaansgelegenheid van naam zijn deuren. Muziekcafé Lokaal Vredebreuk in de Papestraat voldoet niet aan de brandveiligheidseisen. Na 23 december moet de eigenaar de zaak sluiten. De Haagse Stadspartij vraagt om opheldering.
Naar verluidt moet het café dicht vanwege het ontbreken van een nooduitgang. Omdat de kroeg ondergronds zit kan er ook geen nooduitgang worden gemaakt. Voordat het café ter ziele gaat, is er op zaterdag 23 december een 'emotionele allerlaatste avond'. Dan staan de bands Spring Tide, Mutt Dog County en Crescent voor de laatste keer op de planken van de kroeg.
De Haagse Stadspartij wil van gemeentebestuur weten waarom het café dicht moet. 'Lokaal Vredebreuk bestaat al 30 jaar en nooit eerder is er sprake geweest van een onveilige situatie of problemen op het gebied van brandveiligheid', zegt raadslid Peter Bos. 'En als er problemen zijn, dan moeten die opgelost kunnen worden.'

Bekende kroegen dicht

Naast Lokaal Vredebreuk verdwenen het afgelopen jaar meerdere bekende kroegen uit het Haagse straatbeeld. Eerder dit jaar maakte nachtcafé De Pijpela aan het Noordeinde een doorstart als avondcafé De Steegh en moest het Feest van Sinterklaas in de Herenstraat zijn deuren sluiten.