Geen bussen meer in groot deel van de regio vanwege sneeuw

© Archief
REGIO - Vervoerder Arriva staakte al het busverkeer in het noorden van Zuid-Holland. Het gaat om het vervoer in de regio's Alphen aan den Rijn, Leiden, Bollenstreek, Gouda en de Krimpenerwaard. Ook de HTM legde de bussen in Den Haag en omgeving stil, maar inmiddels rijden ze weer.
De winterse omstandigheden maakten het niet langer mogelijk om veilig te blijven rijden, aldus de woordvoerder. De bussen konden pas weer rijden toen het gestopt was met sneeuwen.
De HTM laat weten dat reizigers nog wel rekening moeten houden met vertragingen. 'Vooralsnog gaat het met de tram goed. We hadden wel problemen met de bus.' Rond half vijf is besloten om alle HTM-bussen naar hun eindpunt te laten rijden. Het bedrijf vond doorrijden niet langer verantwoord. Connexxion in het Westland, Delft en Zoetermeer reed na half zeven niet meer.

Stapvoets

Op de weg kon sinds drie uur alleen nog maar stapvoets gereden worden. In de hele regio was het file-rijden op alle doorgaande wegen. Ook in Den Haag en Leiden was er nauwelijks een doorkomen aan.
Volg alles over het weer in ons live-blog.