Vliegveld Rotterdam The Hague Airport dicht vanwege flinke sneeuwbuien

DEN HAAG - Door de flinke sneeuwbuien is het vliegveld Rotterdam The Hague Airport maandagmiddag gesloten. Vliegtuigen kunnen in elk geval tot 21.30 uur niet landen of vertrekken. Ondanks veegwerkzaamheden lukt het niet goed genoeg de start- en landingsbaan sneeuwvrij te krijgen, laat een woordvoerder weten.

'We zijn druk aan het vegen, maar zo lang het blijft sneeuwen zien wij weinig verbetering. De baan is niet stroef genoeg. De regels schrijven voor dat er dan niet mag worden gevlogen', aldus de zegsman.

De hoop is dat de luchthaven maandagavond nog even open kan, zodat enkele inkomende vluchten nog kunnen landen. Veel vertrekkende vluchten stonden er in elk geval niet op het programma. 'Er is hier gelukkig geen sprake van een vertrekhal vol met wachtende mensen.'

Geannuleerd en uitgeweken

Vluchten van en naar Londen, Venetië en Wenen zijn geannuleerd. Vluchten uit de Canarische eilanden en Marokko zijn uitgeweken.

'In verband met de weersomstandigheden adviseren we alle passagiers om rekening te houden met mogelijke vertragingen/annuleringen en extra reistijd naar de luchthaven', meldt de luchthaven op zijn internetpagina. Reizigers worden geadviseerd om de actuele vluchtinformatie in de gaten te houden.

Winterweer

Ook zondag had Rotterdam last van het winterweer. Destijds leidde dat tot omleidingen en forse vertragingen, maar niet tot geannuleerde vluchten.

Ook Schiphol en Eindhoven hebben maandag flink last van de weersomstandigheden. Schiphol annuleerde ongeveer 430 vluchten; Eindhoven Airport is tot 18.00 gesloten voor alle vliegverkeer in verband met de sneeuwval.

LEES OOK: LIVE: Zware sneeuwval legt busverkeer stil in Leiden, Alphen en Lisse

Deel dit artikel: