Code rood opgeheven, maar weggebruikers moeten wel oppassen

Gladheid op de A4
Gladheid op de A4 © Omroep West
REGIO - De zogenoemde code rood vanwege de sneeuwval en gladheid is sinds middernacht opgeheven. In het hele land geldt vanaf nu nog wel code geel, vanwege de kans op gladheid door bevriezing van natte weggedeelten. Dat heeft het KNMI laten weten.
De waarschuwing vanwege extreem en gevaarlijk weer (rood) gold maandag voor bijna heel het land. Dinsdag is het half bewolkt en kunnen er nog enkele winterse buien vallen. De sneeuw trekt maandagavond oostwaarts het land uit.
Aan de kust dooit het maandagavond tegen 23.00 uur. Landinwaarts blijft de temperatuur rond de 0 graden, waardoor bij opklaringen het vocht op de weg kan opvriezen en het lokaal glad kan worden.

NS: normale dienstregeling

De treinen rijden dinsdagochtend volgens de normale dienstregeling. Dat is in elk geval de bedoeling van de Nederlandse Spoorwegen. 'Na de hevige sneeuwval van de afgelopen dagen, halen NS en ProRail alles uit de kast om het treinverkeer normaal te laten rijden', stelt het spoorbedrijf. De sneeuw die maandagavond valt kan nog wel gevolgen hebben voor de situatie op het spoor, ook dinsdagochtend.
De NS zet aankomende nacht extra personeel in. NS raadt reizigers aan om dinsdagochtend voor vertrek wel de reisplanner te raadplegen, vanwege mogelijke verstoringen als gevolg van nasleep van het winterweer.
LEES OOK: