Vrachtwagen veroorzaakte ware puinhoop op A4

ROELOFARENDSVEEN - Het was dinsdagochtend goed mis op de A4. Zowel op de weg naar Amsterdam als op de weg naar Rotterdam stonden lange tijd flinke files.

Op de A4 naar Rotterdam werden de problemen veroorzaakt door een vrachtwagen die rond 7.00 uur pech kreeg bij de Ketheltunnel. Een rijstrook werd afgesloten. Vanwege 'tunneldosering' stond het verkeer vervolgens vanaf Rijswijk vast. Omdat het zo druk was, wilde Rijkswaterstaat voorkomen dat mensen lang zouden stilstaan in de tunnel. Daarom werd verkeer maar mondjesmaat toegelaten.

'Het stond echt helemaal stil', liet ANWB-woordvoerder Erwin de Hart weten. Hij waarschuwde lange tijd voor meer dan anderhalf uur vertraging. Om 10.00 uur was de vertraging afgenomen tot veertig minuten en rond 10.30 uur waren de grootste problemen voorbij. Ook tussen Burgerveen en Leidschendam moest het verkeer lange tijd rekening houden met ruim anderhalf uur stilstaan. Rond 10.00 uur nam hier de vertraging af.

A4

Ook op de A4 naar Amsterdam waren dinsdagochtend problemen. Daar belandde rond 6.15 uur een auto op het dak bij knooppunt De Hoek. De verbindingsweg naar de A5 was dicht tot 8.30 uur.

Vanaf Roelofarendsveen moesten automobilisten lange tijd rekening houden met drie kwartier vertraging. Na het vrijgeven van de rijstrook nam de vertraging af tot twintig minuten.

A12

Ook op de A12 naar Den Haag was het dinsdagochtend raak. Bij Nieuwerbrug werd rond 6.30 uur een rijstrook afgesloten nadat daar een kraanwagen strandde. De afsluiting van de rijstrook leidde rond 7.00 uur tot vijftien kilometer file en meer dan een halfuur vertraging. Om 7.10 uur werd de afgesloten rijstrook weer vrijgegeven en nam de file langzaam af in lengte.

LEES OOK: Code rood opgeheven, maar weggebruikers moeten wel oppassen

Meer over dit onderwerp:
A12 A4 FILES NIEUWERBRUG RIJSWIJK
Deel dit artikel: