Basisschoolleraren bereiden nu al nieuwe acties voor

© Archief
DEN HAAG - Basisschoolleraren zijn dinsdag aan het staken, maar nieuwe acties worden al voorbereid. Juffen en meesters voeren na de feestdagen opnieuw actie als de politiek de eisen van het basisonderwijs niet inwilligt. 'Achter de schermen zijn onderwijsorganisaties de volgende acties aan het voorbereiden', zegt docent Jan van de Ven namens de belangengroep PO in Actie.
Veel basisschoolleraren leggen dinsdag voor de tweede keer het werk neer omdat ze ontevreden zijn met de werkdruk en de hoogte van hun salaris. Zij vinden de 430 miljoen euro die het kabinet heeft toegezegd om de werkdruk te verlagen en de 270 miljoen om de salarissen te verhogen, veel te weinig.
'Er is minimaal 1,4 miljard euro nodig om een bepaalde basiskwaliteit te kunnen geven. Zolang dat er niet ligt is Den Haag nog niet van ons af', aldus de actievoerende leraar.

Estafetteacties

Als de staking van dinsdag niets oplevert, volgen er vanaf januari 'estafetteacties tot aan de zomervakantie'.
De onderwijsstaking is dit keer minder zichtbaar, omdat er geen landelijke manifestatie wordt gehouden. Elke deelnemende organisatie doet zijn eigen ding. Tienduizenden meesters en juffen hebben het werk neergelegd.