Woningcorporaties openen platform tegen vocht en schimmel

Vrouw in badkamer
Badkamer Gezondwonen.nl © Gezondwonen.nl
DEN HAAG - De Haagse woningcorporaties Haag Wonen, Staedion en Vidomes zijn dinsdag begonnen met een online platform voor een gezondere woonomgeving voor hun huurders. Met informatie en tips wordt vooral de strijd aangegaan tegen vocht en schimmel in woningen, omdat dat grote veroorzakers zijn van gezondheidsklachten.
Huurders wordt opgeroepen vocht- en schimmelproblemen vooral te melden via het neiuwe platform. De woningcorporaties hebben gekozen voor een gezamenlijke aanpak omdat het volgens hen gaat om serieuze problemen.
Huurders kunnen op de website gezondwonen.nl met de 'gezond-wonen-check' hun kennis van gezond wonen testen. In een aantal gevallen is er een bouwkundig probleem, soms wordt een woning niet helemaal op de juiste manier gebruikt.
De woningcorporaties vinden het goed dat het onderwerp veel aandacht krijgt. De Haagse corporaties werken sinds mei dit jaar met een speciale, onafhankelijke vocht- en schimmelexpert. GGD Haaglanden kan als het nodig is een woning aanmelden bij de expert.