Frances uit Voorhout zoekt kunst van haar opa

VOORHOUT - Frances de Vries uit Voorhout heeft haar opa nooit gekend, maar ze weet wel dat hij heel creatief was en veel mooie tekeningen en schilderijen heeft gemaakt. Frances is nu op zoek naar die kunstwerken en schakelde het Radio West-programma SuperDebby in om te helpen zoeken.

Het begon allemaal toen het nichtje van Frances een poëziealbum vond met prachtige tekeningen van hun opa. Hij heet Cornelis Franx en is geboren in Friesland. Van 1920 tot 1938 woonde hij in Den Haag.

Opa Cornelis was erg creatief en schilderde en tekende veel. Door de vondst van haar nichtje werd Frances nieuwsgierigheid groter om meer kunst van haar opa terug te vinden. Waarschijnlijk heeft hij wel meer getekend en weggegeven aan vrienden. Frances hoopt dan ook via SuperDebby die kunst terug te vinden.

Zoektocht

Heb jij thuis tekeningen of schilderijen liggen van Cornelis Franx? Of heb je een tip? Mail dan naar superdebby@omroepwest.nl

SuperDebby, met presentator Debby Roukens, wordt elke werkdag uitgezonden tussen 12.00-14.00 uur op Radio West op 89.3FM.

Meer over dit onderwerp:
LOPENDE MISSIE SUPERDEBBY CORNELIS FRANX
Deel dit artikel: