Plop! Gooi het champagnedopje niet weg. Harry spaart ze allemaal

DEN HAAG - UPDATE: Harry heeft er weer een hoop chapagnedopjes kunnen toevoegen aan zijn verzameling!


Zijn kinderen verklaren hem soms voor gek, maar Harry Sikking uit Den Haag vindt dat hij de allerleukste hobby ter wereld heeft. Hij spaart iets wat niet veel mensen in Nederland sparen namelijk: champagnedopjes. Omdat met Oud & Nieuw de champagnefles bij veel huishoudens weer wordt ontkurkt, doet hij bij SuperDebby een oproep.

Het champagnedopje zit tussen de kurk en het ijzerdraadje. Een rond metalen dopje waar vaak het champagnehuis op staat. 'Het zijn soms net kleine kunstwerkjes... Elke champagnehuis heeft zijn eigen champagnecapsule zoals het dopje eigenlijk heet', zegt Harry.

De gepensioneerde slijter stapte in de Franse champagnestad Reims van zijn postzegelverzameling over naar de champagnecapsules. In Frankrijk en Belgie worden deze dopjes heel veel gespaard. Daarom gaat Harry regelmatig naar ruilbeurzen in Belgie en spendeert hij bijna al zijn vakanties in Reims.

Harry heeft 5.900 champagnedopjes en 2.800 van neppers zoals Cava. Maar er bestaan 50.000 van die dopjes. Dus Harry heeft nog wel even te gaan. 'Oud en Nieuw komt er weer aan dus ik dacht als alle luisteraars van SuperDebby het metalen champagnedopje voor mij willen bewaren, dan kan ik weer tegenaan', zegt Harry.

Dus schenk jij champagne met Oud en Nieuw? Bewaar het dopje! Stuur het op naar:

SuperDebby
Laan van 's-Gravenmade 2
2495 AJ Den Haag

Of lever ze in bij een van de vier winkels van Gall & Gall waar Harry verzamelkokers heeft mogen neerzetten. Dat zijn de franchisewinkels in Den Haag aan De Eerensplein 1, De Stede 11, Stationsweg 59 en de Fahrenheitstraat 510.


Deel dit artikel: