Botsing touringcar en vier auto's veroorzaakt ravage op A44

© MIzzle Media
ZOETERWOUDE-RIJNDIJK - Op de A44 richting Den Haag botsten donderdagochtend vier auto's en een touringcar op elkaar bij Leiden. Hoe dit kon gebeuren, is niet bekend. Bij de aanrijding vielen geen gewonden, maar er ontstond wel een flinke file op de weg.
Twee rijstroken werden afgesloten. Er ontstond een file van ruim negen kilometer. Dit was volgens de ANWB goed voor meer dan drie kwartier vertraging.

De VerkeersInformatieDienst (VID) waarschuwde weggebruikers dat de afhandeling van het ongeluk 'wel een poosje zou kunnen duren'. Dat klopte, de rijstroken werden pas rond 10.30 uur vrijgegeven.

A4

Automobilisten hadden eerder in de ochtend ook al problemen op de A4 richting Den Haag. Ook daar ontstond een flinke file na een ongeluk bij Zoeterwoude-Rijndijk, hierbij waren twee auto's betrokken.
Volgens de VerkeersInformatieDienst (VID) stonden de auto's midden op de rijbaan. Daarom werden twee rijstroken tijdelijk afgesloten. De vertraging bedroeg ruim een uur. Rond 8.45 uur waren de problemen daar voorbij.  

A12

Ook op de A12 hadden automobilisten donderdagochtend te maken met een flinke file, vanwege een ongeluk bij Reeuwijk. Op de snelweg richting Den Haag botsten kort voor 08.00 uur twee auto's op elkaar. De linkerrijstrook werd afgesloten, waardoor een file van zeker zes kilometer ontstond. De vertraging liep op tot bijna een half uur.