Meeste klachten over vuurwerk komen uit Rotterdam, daarna uit Den Haag

Legaal vuurwerk (Archief
Legaal vuurwerk (Archief © Omroep West
DEN HAAG - Op het Meldpunt Vuurwerkoverlast komen meer klachten binnen dan vorig jaar. Op oudejaarsavond stond de teller al boven de 48.000 terwijl dat aantal rond de vorige jaarwisseling pas bij sluiting op 3 januari werd bereikt. De meeste meldingen komen uit Rotterdam (1783), Den Haag (1426) en Amsterdam (1396)
Belangrijkste oorzaak van de stijging is volgens het Rotterdamse GroenLinks-raadslid Arno Bonte dat de vuurwerkverkoop dit jaar een dag eerder is gestart omdat op oudjaarsdag de vuurwerkwinkels dicht waren. 'Veel mensen hebben helaas niet gewacht met het afsteken van hun knallers tot oudejaarsavond. Dat heeft voor anderen een dag extra overlast veroorzaakt.' Het meldpunt ging op eerste kerstdag van start en sluit weer op 3 januari.
Eerder kreeg het meldpunt te maken met valse meldingen en DDoS-aanvallen, volgens Bonte van tegenstanders die proberen de betrouwbaarheid onderuit te halen. Een team van zo'n tien vrijwilligers houdt nu naar zijn zeggen de website dag en nacht in de gaten.