Oranje-handballers verliezen van Turkije in WK-kwalificatie

Bart Ravensbergen.
Bart Ravensbergen. © Orange Pictures
VOORSCHOTEN - De Nederlandse handballers hebben hun eerste nederlaag geleden in de kwalificaties voor het WK van 2019. De ploeg van bondscoach Erlingur Richardsson en de Voorschotense keeper Bart Ravensbergen verloor in en tegen Turkije met 30-27.
Oranje was de kwalificatiereeks begonnen met zeges op Griekenland (29-20) en België (26-25) en daardoor met het nodige zelfvertrouwen afgereisd naar het Turkse Aksaray Merkez voor de eerste van twee ontmoetingen met de Turken. Komende zondag is de thuiswedstrijd in Sittard.
Na de eerste helft stond Nederland nog voor met 16-14, maar de thuisploeg werd in de tweede helft allengs sterker en maakte in de slotfase het verschil. Luc Steins en Bobby Schagen waren de topschutters voor Oranje met ieder vijf treffers. Turkije neemt de koppositie over van Nederland met vijf punten uit drie duels. Oranje volgt met vier punten. Alleen de winnaar van de poule maakt kans op deelname aan het WK, want die plaatst zich voor de play-offs.

Ravensbergen

De 24-jarige Ravensbergen, die in het verleden uitkwam voor HVV '70 uit Voorschoten en het Haagse Hellas, stapte anderhalf jaar geleden over van Bevo uit Panningen (Limburg) naar Selestat in Frankrijk.