Seinstoring veroorzaakte problemen op het spoor tussen Alphen aan den Rijn en Gouda

© ANP
ALPHEN AAN DEN RIJN - Tussen Alphen aan den Rijn en Gouda reden dinsdagochtend vanaf 05.00 uur geen treinen. De NS had op dit traject last van een seinstoring. Inmiddels zijn de problemen voorbij.
Hoe de storing is ontstaan, is niet bekend. Vanaf 12.30 uur reden de treinen weer volgens dienstregeling. Er werden bussen ingezet tussen Alphen aan den Rijn, Waddinxveen Triangel, Waddinxveen, Waddinxveen Noord, Boskoop Snijdelwijk en Boskoop.
Ook treinreizigers in Leiden moesten dinsdagochtend rekening houden met vertraging, als ze richting Almere wilden gaan. Tussen Weesp en Almere Centrum reden veel minder treinen, eveneens vanwege een seinstoring. Er reden stopbussen tussen Weesp, Almere Poort, Almere Muziekwijk en Almere Centrum. Rond 9.15 uur was de seinstoring verholpen en sinds 10.00 uur rijden de treinen weer volgens schema.

Den Haag-Gouda

Van 8.00 tot 8.45 uur uur dinsdagochtend waren er ook problemen op het spoor tussen Den Haag Centraal en Gouda Goverwelle. Daar reden minder Sprinters vanwege een defect spoor. Dit zorgde voor een extra reistijd van 15 minuten.