Glasvezel in Kaag en Braassem, Nieuwkoop en Teylingen-Oost

groepsfoto-kick-off glasvezelcampagne © GlasDraad Groene Hart
KAAG EN BRAASSEM - Bewoners van het buitengebied van Kaag en Braassem, Nieuwkoop en Teylingen-Oost kunnen in de toekomst mogelijk ook internetten via glasvezel. GlasDraad Groene Hart start een campagne waarbij mensen zich kunnen inschrijven om ook te profiteren van het supersnelle netwerk. Maar het gaat pas door als voldoende mensen meedoen.
Tot 9 april kunnen bewoners en ondernemers zich inschrijven bij een van de deelnemende serviceproviders. De adressen die in aanmerking komen voor glasvezel ontvangen in de komende twee weken een informatiepakket.
Het gaat om de zogenoemde 'witte' gebieden. Dit zijn regio's waar geen toegang is tot een regulier coax-netwerk. Ambassadeurs, bewoners, ondernemers en lokale abonnementverkopers gaan op pad om de campagne onder de aandacht te brengen. Voor advies, vragen en hulp bij het inschrijven is er de website groenehart.glasdraad.nl.

Serviceproviders

Er zijn vier serviceproviders die hun diensten voor het gebied aanbieden. Het zijn: Weserve, CBizz, Solcon en Multifiber. Als uiterlijk 9 april 50 procent van de bewoners zich heeft aangemeld, dan gaat de aanleg van glasvezel door.